Willemsen en Hermans op jacht naar leidersplaats in het ONK Zijspancross in Valkenswaard

Na de spectaculaire seizoenstart in Lochem is het aanstaande zondag (1 april) tijd voor de tweede wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Zijspancross en Quads in Valkenswaard.

Iets meer dan een week geleden was het er nog winters koud tijdens de MXGP wedstrijd, maar verwacht wordt dat het er aankomende zondag warm aan toe zal gaan omdat verschillende combinaties en rijders op scherp staan om hoog te scoren.

Op de spekgladde omstandigheden in Lochem was de combinatie van Brown/Millard ijzersterk en scoorden het maximale aantal punten. Echter de meeste ogen keken naar thuisfavoriet Daniel Willemsen met Robbie Bax. Na een slechte start in beide manches kwamen ze op indrukwekkende wijze door het veld terug naar voren en wisten met een 3-2 in de manches tweede te worden in het dagklassement. Willemsen/Bax zijn in topvorm en wisten afgelopen zondag in Oss de eerste wedstrijd om het wereldkampioenschap zijspancross te winnen. Ook met Hermans/Musset zal rekening gehouden moeten worden. In Lochem stonden ze naast Brown en Willemsen als derde op het podium en wisten zondag in Oss hun allereerste GP manchezege samen te pakken. Zowel Willemsen als Hermans zullen er alles aan doen om in Valkenswaard de koppositie in de strijd om de titel over te nemen.

Achter dit drietal zijn het Dierckens/Rostingt (-17) en Bax/Stupelis die de vierde en vijfde plaats in de tussenstand bezetten. Bax zou in eerste instantie een thuiswedstrijd rijden in Valkenswaard maar helaas moet hij deze wedstrijd vanwege een sleutelbeenbreuk overslaan en ziet hiermee zijn kansen op prolongatie van de Nederlandse titel in rook op gaan.

Een combinatie die zich ook met het gevecht om de ereplaatsen zal gaan bemoeien is die van Vanluchene/van den Bogaart. Ondanks dat ze in Lochem niet hun sterkste wedstrijd kenden en pas op een tiende plaats staan in de tussenstand zijn ze duidelijk goed in vorm want afgelopen zondag werden ze in Oss sterk derde in het dagklassement. Ook Veldman/van der Putten kwamen met een vierde plaats sterk voor de dag in Oss en mogen in hetzelfde rijtje als Vanluchene geplaatst worden als podiumkandidaten.

Bij de quads opende Joe Maessen ijzersterk in Lochem en wist met de zege aan de haal te gaan. Hij kreeg het niet cadeau want zowel Mike van Grinsven als Marc de Vries gaven hem geen duimbreedte toe. Dit zal aanstaande zondag in Valkenswaard niet anders zijn want de verschillen zijn klein. Regerend kampioen Ricardo Phoelich kwam in Lochem niet verder dan een zestiende plaats en zal er dan ook alles aan doen om op het Eurocircuit iets recht te zetten. Een rijder waar ook zeker rekening mee gehouden moet worden in Valkenswaard is Ruben van Lith die na Lochem vijfde staat in de tussenstand.

Van Belgische zijde zullen er ook een aantal sterke rijders op de wedstrijd af komen waaronder Davy de Cuyper (2e in het EK Quads in Oss) en Jan Vlaeymans (4e in het EK Quads in Oss).

Naast deze twee ONK klassen zal ook het Nederlands Kampioenschap Zijspancross en Quads verder gaan in Valkenswaard waardoor u een volledig gevuld zijspan en quadprogramma te zien zult krijgen.

Voor meer informatie over het ONK Zijspancross en Quads in Valkenswaard kunt u kijken op www.onk-motocross.nl en www.motorverenigingvalkenswaard.nl

Attachment