Regerend quadkampioen Ricardo Phoelich pakt eerste zege in Emmen

Regerend Quadkampioen Ricardo Phoelich heeft in de zesde wedstrijd om de Dutch Quad Masters in Emmercompascuum zijn eerste zege van dit seizoen binnen weten te halen. Phoelich kwam in de eerste manche als tweede over de finish maar reed een ijzersterke tweede manche en kwam hierin als winnaar over de finish.

Van Grinsven liet gelijk in de training een goede vorm zien en wist een tijd neer te zetten waarmee hij twee seconden sneller was dan Ricardo Phoelich. Verder zat het allemaal dicht bij elkaar want de tweede tot aan de vijfde man zat binnen een seconde.

In de eerste manche was het gelijk van Grinsven die de koppositie in handen wist te nemen en een straf tempo inzette. Gedurende de wedstrijd wist hij steeds verder weg te lopen bij de concurrentie en won met een voorsprong van 23 seconden. Ricardo Phoelich reed een sterke eerste manche waarin hij van rond de vijfde plaats terug kwam naar een tweede plaats. Achter van Grinsven en Phoelich was het Joe Maessen die derde werd voor Jan Vlaeymans en Koen Jansen.

In de tweede manche was het Phoelich die gelijk als leider aan de wedstrijd kon beginnen. Hij zette een hoog tempo in en kon profiteren van een valpartij van Mike van Grinsven in de beginfase. De crosser uit Heesch werd hierdoor helemaal teruggeslagen naar een negende plaats. Phoelich reed vervolgens een ijzersterke wedstrijd en wist de manche met een voorsprong van meer dan twintig seconden te winnen. Mike van Grinsven kwam nog helemaal terug naar een tweede plaats en bleef hiermee Koen Jansen, Tuur van Hoof en Rick Haverdil voor. Joe Maessen kwam in de tweede manche als zesde over de finish.

De dagzege in Emmercompascuum ging naar Ricardo Phoelich voor Mike van Grinsven en Koen Jansen werd derde. In de tussenstand om de Dutch Quad Masters blijft van Grinsven aan de leiding staan en heeft een voorsprong van 60 punten op Joe Maessen, Ricardo Phoelich volgt op een derde plaats. Op zaterdag 7 juli staat de voorlaatste wedstrijd van het kampioenschap op het programma in Rhenen.

Klik op de volgende link voor alle uitslagen: https://speedhive.mylaps.com/Events/1548998

Daguitslag Dutch Quad Masters Emmercompascuum:

1 Ricardo Phoelich 47 Pnt

2 Mike van Grinsven 47 Pnt

3 Koen Jansen 36 Pnt

4 Joe Maessen 35 Pnt

5 Tuur van Hoof 32 Pnt

Tussenstand Dutch Quad Masters:

1 Mike van Grinsven 266 Pnt

2 Joe Maessen 206 Pnt

3 Ricardo Phoelich 177 Pnt

4 Marc de Vries 140 Pnt

5 Rick Haverdil 140 Pnt

Attachment