Hermans en van Grinsven winnen het ONK Zijspancross en Quads in Varsseveld

Op het bosrijke circuit van Varsseveld hebben Hermans/Musset de voorlaatste wedstrijd om de Dutch Sidecar Open gewonnen.

In de eerste manche moesten ze Bax/Stupelis voor laten gaan maar in de tweede manche kwamen ze als winnaars over de finish en pakten hiermee hun eerste ONK zege van het seizoen. Omdat Bax/Stupelis in de tweede manche als tweede binnen kwamen, zijn zij nu de nieuwe leiders in het kampioenschap geworden. Hun voorsprong is klein want met alleen de wedstrijd in Rhenen nog te gaan, is het verschil tussen beiden slechts 1 punt.

Achter Hermans en Bax wisten Veldman/Janssens met een derde plaats hun eerste podium van dit seizoen te pakken. Na veel tegenslag in het begin van het kampioenschap wisten ze vandaag in beide manches derde te worden. De combinatie van Mike Keuben werd sterk vierde voor Andreas Clohse. Thuisrijder Gert van Werven werd in de eerste manche vierde maar moest in de tweede manche met een beenblessure de wedstrijd verlaten.

Bij de quads was er niemand opgewassen tegen de ijzersterk rijdende Mike van Grinsven. De crosser uit Heesch ging na een dubbele manchezege met het maximale aantal punten aan de haal en won. Door deze dubbelslag heeft hij zijn voorsprong op Joe Maessen weten te vergroten naar 38 punten. Maessen werd tweede in de eerste manche maar moest in de tweede manche Jan Vlaeymans en voor laten en kwam als derde over de finish. Regerend kampioen Ricardo Phoelich scoorde constant in Varsseveld en mocht met een 3-4 in de manches als derde mee naar het podium. Met een vierde en vijfde plaats maakten Rick Haverdil en Marc de Vries de top vijf compleet.

Op zondag 3 juni wordt de volgende wedstrijd om de Dutch Quad Masters verreden in Den Dungen en de beslissing bij de zijspannen valt op zaterdag 7 juli in Rhenen.

Voor alle uitslagen kunt u op de volgende link klikken: https://speedhive.mylaps.com/Events/1528597

Attachment