De Wolf, Haarup, Olsen en Herlings pakken Dutch Masters of Motocross titels op Zwarte Cross Festival

De finale van de Dutch Masters of Motocross werd verreden op een zeer unieke locatie en wel tijdens het Zwarte Cross festival in Lichtenvoorde.

Het festival dat dit jaar voor de eenentwintigste keer werd georganiseerd, trok over het gehele weekend 220.000 bezoekers.

Nadat er tijdens de Zwarte Cross traditiegetrouw een Superklasse werd verreden was het dit jaar de beurt aan de Dutch Masters of Motocross. Dit werd mogelijk gemaakt door een goede samenwerking tussen de KNMV en de Feestfabriek (organisator Zwarte Cross). Dit bleek een voltreffer want het gehele weekend stond het publiek met rijen dik langs het circuit om van allerlei soorten motorsport te genieten.

Op vrijdag stonden de eerste manches van de 85cc en de 125cc klasse al op het programma. Het was gelijk raak voor Kay de Wolf en Mikkel Haarup want zij konden zich met een klinkende zege als kampioenen laten kronen in de 85cc en 125cc klasse. Op zaterdag reden deze twee klassen hun tweede manche waarin het opnieuw de Wolf en Haarup waren die de zeges naar zich toe wisten te trekken.

Op zondag gingen alle remmen los in de MX1 en MX2 klasse. De meeste ogen waren gericht op de grote ster van de Nederlandse motorcross, Jeffrey Herlings. De Brabander stelde het publiek niet teleur en met twee mancheoverwinningen wist hij de titel in de MX1 klasse binnen te slepen. Ook in de MX2 bleef het tot in de laatste manche spannend en was het Thomas Kjer Olsen die er met de titel van doorging. Brian Bogers won het dagklassement van de MX2 klasse en pakte hiermee zijn derde zege uit vier wedstrijden. Toch miste hij de titel op zes punten. “Het circuit was heel snel en niet echt zwaar maar ik moet zeggen dat het enthousiasme van het publiek dat helemaal compenseerde. Wat een sfeer.” aldus Herlings tijdens de huldiging in de Local Arena.

Na vier wedstrijden kan de organisatie terug kijken op een geslaagd seizoen van de Dutch Masters of Motocross. De publieke belangstelling was in Oss, Emmen en Harfsen groot en ook het deelnemersveld was tijdens alle wedstrijden ijzersterk.

Voor een overzicht van alle uitslagen kunt u op de volgende link klikken: https://speedhive.mylaps.com/Events/1425791

Attachment