De spannende strijd om het ONK Quads krijgt a.s. zondag vervolg in St.Isidorushoeve

Het is spannend in het Open Nederlands Kampioenschap Quads. Ricardo Phoelich en Marc de Vries staan slechts op vier punten van elkaar en strijden voor hun eerste ONK titel in hun carrière.

Aanstaande zondag, 11 juni, staat op het bosrijke circuit van St. Isidorushoeve de vijfde wedstrijd van het kampioenschap op het programma. Hier zullen beide rijders hun jacht op de belangrijke ONK punten verder zetten.

Phoelich en de Vries worden op 39 punten gevolgd door Jan Vlaeymans en regerend kampioen, Joe Maessen staat op een vierde plaats. Maessen kreeg in de eerste twee wedstrijden veel tegenslagen voor de kiezen maar heeft de laatste twee wedstrijden om het kampioenschap weten te winnen. Momenteel heeft hij een achterstand van 73 punten op leider Phoelich waardoor hij dus alles moet winnen, wil hij nog kans maken op titelprolongatie.

Thuisrijder in St. Isidorushoeve is Kay Huzink van het Riwald Quad team. De rijder uit Geesteren kampte in het begin van het seizoen met een polsblessure en kwam daardoor in Lochem niet goed tot scoren en liet de wedstrijd in Varsseveld aan zich voorbij gaan. Nu is hij op de weg terug en heeft onlangs in twee wedstrijden om het Duits Kampioenschap Quads op het podium gestaan! Huzink zal er alles aan doen om aanstaande zondag in St. Isidorushoeve ruim in de top tien te finishen.

Naast het Open Nederlands Kampioenschap Quads wordt er in St. Isidorushoeve ook om de punten van het Open Nederlands Kampioenschap Jeugd gestreden. In deze klassen komen Ivano van Erp en Kay de Wolf aan de start die afgelopen zondag het Europees Kampioenschap 65cc en 85cc in Mill hebben weten te winnen. Het is een lust voor het oog om de jonge mannetjes aan het werk te zien want velen beschikken op jonge leeftijd al over een flinke dosis aan rijkwaliteiten.

De trainingen in St. Isidorushoeve beginnen om 09:00 uur en het starthek zal voor de eerste keer vallen om 12:00 uur. Voor meer informatie kunt u kijken op www.hamc.nl

Attachment