ONK Sidecar & Quad Masters
Image default
Dutch Sidecar Quad Masters

De strijd om de Dutch Sidecar en Quad Masters gaat a.s. zaterdag verder in Oldebroek

Op het bosrijke circuit van Oldebroek staat aanstaande zaterdag de vierde wedstrijd om de Dutch Sidecar en Quad Masters op het programma. Het is en blijft spannend in dit kampioenschap want bij de zijspannen zijn het nu Veldman/Janssens die de leiding in het kampioenschap in handen hebben. Veel adem ruimte hebben ze niet want regerend wereldkampioen, Etienne Bax, volgt op slechts twee punten.

Op 15 punten van leider Veldman zijn het van Werven/van den Bogaart die derde staan. Van Werven is in Oldebroek opgegroeid en wil natuurlijk mooie dingen laten zien. De tweede wedstrijd in Halle was zijn prooi en wie weet kan hij ook in Oldebroek weer sterk uit de hoek komen. Keuben/Rietman bezetten de vierde plaats in de tussenstand en hebben tot nu toe in alle drie de wedstrijden nog op het podium plaats mogen nemen. Ze worden in de tussenstand gevolgd door Wijers/van der Putten die de top vijf compleet maken.

In Oldebroek wordt het deelnemersveld aangevuld met de combinaties van Sanders/Rostingt en Vanluchene/Bax. Vorig jaar streden Vanluchene/Bax tot in de laatste manche voor de wereldtitel maar moesten deze toen aan Etienne Bax en Nicholas Musset laten. Ze hebben een moeilijke winter achter de rug omdat ze door blessureleed van Marvin niet voor de volle 100 procent hebben kunnen trainen. Daarom is de wedstrijd in Oldebroek voor hun van uiterst groot belang om hier zoveel wedstrijdritme op te doen.

Bij de quads staat Joe Maessen aan de leiding en heeft van de zes manches vier keer gewonnen. Maessen heeft een voorsprong van 14 punten op Jan Vlaeymans en Ricardo Phoelich bezet de derde plaats. Rick Haverdil en Marc de Vries maken de top vijf compleet. Mike van Grinsven is weer aan het opbouwen richting zijn oude vorm en wist tijdens de wedstrijden in Halle en Lochem al op het podium plaats te nemen. Uiteraard gaat de crosser uit Heesch er in Oldebroek voor om hier drie op rij van te maken.

Nuttige informatie zoals het tijdschema en de deelnemerslijsten vind je op de volgende link: https://knmv.nl/evenement/onk-motocross-sidecar-quad-masters-oldebroek-2/

Fotocredits – Freddie Driezes

Gerelateerd nieuws

Sidecar en Quads Masters St. Isidorushoeve (1 Maart) afgelast

motocrossplanet

Wereldkampioenen Vanluchene/van den Bogaart aan de start in Lierop

motocrossplanet

Zet Mike van Grinsven de Dutch Quad Masters titel klaar in Emmercompascuum?

motocrossplanet