ONK Sidecar & Quad Masters
Image default
Dutch Sidecar Quad Masters

Bax en Maessen als leiders van start in de Dutch Sidecar en Quad Masters in Lochem

We zijn aangekomen bij de derde wedstrijd van de Dutch Sidecar en Quad Masters. Op het prachtige circuit van Lochem worden op zondag 10 april de punten verdeeld. In beide klassen is het spannend en staan de koplopers dicht bij elkaar.
Bij de zijspannen is het regerend wereldkampioen en Open Nederlands kampioen, Etienne Bax, die het kampioenschap aan voert. Bax had vorige week een slag kunnen slaan maar verloor zijn overwinning in de eerste manche omdat zijn motor teveel geluid produceerde waardoor hij geen eerste maar zesde werd. Bax won wel de tweede manche en heeft nu een voorsprong van vier punten op Veldman/Janssens. Of Veldman fit genoeg is om in Lochem mee te strijden om de zege is afwachten omdat hij tijdens de eerste wedstrijd in St. Isidorushoeve een kuitbeen breuk op heeft gelopen. De combinatie van Werven/van den Bogaert wonnen in Halle hun eerste Dutch Sidecar Masters wedstrijd en volgen op slechts 7 punten van Bax. Keuben/Rietman en Wilkinson Millard staan op een vierde en vijfde plaats waarbij Keuben tot op dit moment beide keren op het podium heeft gestaan.
In Lochem kunnen we ook de Belgische combinatie van Davy Sanders met Luc Rostingt verwelkomen en zij zullen zeker willen zien waar ze momenteel staan!
Bij de quads staat de top vier binnen elf punten. Na zijn dubbelslag in Halle staat Joe Maessen aan de leiding en heeft een voorsprong van 8 punten op Rick Haverdil en Jan Vlaeymans. Ricardo Phoelich volgt op drie punten van Haverdil en Vlaeymans zit er dus volop bij! Jan Bruhl bezet na twee wedstrijden de vijfde plaats in de tussenstand. Knap was het optreden van Mike van Grinsven die na lang blessureleed in Halle weer aan de start kwam. Van Grinsven liet zien dat hij nog steeds over de snelheid beschikt en wist knap derde te worden in het dagklassement. In Lochem zal hij verder gaan bouwen richting zijn oude vertrouwde vorm en zal opnieuw mee gaan strijden om de podium plaatsen.
Voor meer informatie over de derde wedstrijd van de Dutch Sidecar en Quad Masters kunt u kijken op www.macsev.nl 

Gerelateerd nieuws

Sidecar en Quads Masters St. Isidorushoeve (1 Maart) afgelast

motocrossplanet

VanLuchene/van den Bogaart aan de start in Dutch Sidecar Masters

motocrossplanet

Opening Dutch Sidecar en Quad Masters in St. Isidorushoeve nog slechts twee weken van nu

motocrossplanet