ONK Sidecar & Quad Masters
Image default
Dutch Sidecar

Halle zet het spannende Dutch Sidecar en Quad Masters Kampioenschap verder op 3 april

Na de enerverende eerste wedstrijd van de Dutch Sidecar en Quad Masters in St. Isidorushoeve, is het aankomende zondag tijd voor de tweede wedstrijd van het kampioenschap op het circuit van Halle. Na de eerste wedstrijd voeren Bax/ Cermak en Rick Haverdil de competities aan.

De eerste wedstrijd van de zijspannen was er gelijk één waarin heel veel gebeurde. De combinatie Hermans/Janssens wisten op sterke wijze de eerste manche te winnen maar waren tijdens de manche ergens te ver gesprongen waarbij Hermans een breuk in zijn duim heeft opgelopen. Hij ging nog wel van start in de tweede manche maar helaas moest hij vanwege een mechanisch probleem vroegtijdig de wedstrijd verlaten en is in de week na de wedstrijd gelijk aan zijn duim geopereerd waardoor hij de wedstrijd in Halle zal moeten missen. Ook Daniel Willemsen raakte tijdens de eerste manche geblesseerd waarbij de tienvoudig wereldkampioen zijn scheen en kuitbeen brak. Hierbij ziet Willemsen zijn kansen op een elfde nationale titel in rook op gaan!

Twee combinaties die wel heel goed scoorden waren die van Bax/Cermak en Veldman/Janssens. Bax pakte de eindzege met een 3-1 in de manches en Veldman werd met een 2-2 in de manches tweede. Ook Veldman kwam niet geheel ongeschonden uit de strijd want hij brak namelijk in de eerste manche zijn kuitbeen maar verbeet de pijn in de tweede manche en staat op slechts 1 punt van Bax tweede in de tussenstand. 

De combinatie Keuben/Rietman wist in St. Isidorushoeve haar eerste podiumplaats te behalen in een wedstrijd om een Dutch Sidecar Masters wedstrijd waardoor het voor hun een onvergetelijke dag was. Na de eerste wedstrijd staan van Werven/van den Bogaart en Wijers/van der Putten op een vierde en vijfde plaats. 

Bij de quads ging de zege naar Rick Haverdil met een 1-2 in de manches. Ricardo Phoelich won de tweede manche nadat hij in de eerste manche niet verder was gekomen dan een zesde plaats. Hiermee werd de EX Nederlands kampioen tweede in het dagklassement. Meervoudig Europees kampioen, Kevin Saar, bezet voor aanvang van de wedstrijd in Halle de derde plaats.

Naast de Dutch Sidecar en Quad Masters rijden ook het NK Zijspannen en het NK Quads in Halle een wedstrijd om de punten.

Klik op de volgende link voor het volledige tijdschema: https://halmac.nl/wp-content/uploads/2022/03/Halle-03-04-ONK-Sidecar-Quad-Masters-.pdf 

Voor meer informatie kunt u kijken op www.halmac.nl 

Gerelateerd nieuws

De strijd om de Dutch Sidecar en Quad Masters gaat a.s. zaterdag verder in Oldebroek

Mark Pater

Nieuwe start van de Dutch Sidecar en Quad Masters in Lochem

motocrossplanet

Opening Dutch Sidecar en Quad Masters in St. Isidorushoeve nog slechts twee weken van nu

motocrossplanet