ONK Sidecar & Quad Masters
Image default
Dutch Sidecar Quad Masters

Nieuwe start van de Dutch Sidecar en Quad Masters in Lochem

Na de afgelasting van de eerste wedstrijd van de Dutch Sidecar en Quad Masters in St. Isidorushoeve wordt de start van het kampioenschap nu verreden op zondag 15 maart in Lochem.  Voor Daniel Willemsen is dit een thuiswedstrijd en hij wil dit jaar nog een keer flink vlammen. Samen met zijn ervaren bakkenist Kaspars Stupelis heeft Willemsen de kwaliteit in huis om opnieuw tot de beste combinaties ter wereld te kunnen behoren.

De  zijspansport is de laatste jaren flink gegroeid. Vele combinaties zijn aan elkaar gewaagd en op voorhand is het lastig om een echte favoriet aan te wijzen. Koen Hermans komt als de regerend kampioen aan de start. Hij wisselde deze winter van bakkenist en komt met Glenn Janssens aan de start. Etienne Bax wil zijn verloren titel dit jaar terug gaan halen en heeft een perfecte voorbereiding op het seizoen genoten. Samen met bakkenist Nicolas Musset wist hij in 2017 wereldkampioen te worden waardoor ze elkaar door en door kennen en dus een hele sterke combinatie vormen. Maar we hebben niet alleen Willemsen, Bax en Hermans want ook de combinaties Veldman/Cermak, en van Werven/Beunk zullen in Lochem sterk aan het seizoen willen beginnen.

Ook van Belgische zijde komen er een aantal topcombinaties naar Lochem. Vanluchene/van den Bogaart moesten hun wereldtitel van 2018 afstaan aan Etienne Bax maar willen dit jaar terugslaan. Zij zullen in Lochem hun eerste wedstrijd van het seizoen rijden en zullen ook de wedstrijden in Lierop, Halle en Valkenswaard mee pakken. Daarna zal bekeken worden hoe ze ervoor staan en of ze het volledige kampioenschap uitrijden. De combinatie Dierckens/Bax heeft vorig jaar een flinke sprong gemaakt en werden derde in de Dutch Sidecar Masters en vijfde in het wereldkampioenschap. Ook zij zullen in Lochem gelijk het juiste ritme willen pakken en goed aan het seizoen willen beginnen.

Bij de quads ligt het kampioenschap helemaal open. Mike van Grinsven domineerde de laatste jaren maar vanwege hielspoor in zijn voeten is het onzeker of hij erbij kan zijn in Lochem. Mocht dit wel lukken dan heeft hij niet tot nauwelijks kunnen trainen en zal hij moeten proberen om de schade te beperken. Joe Maessen en Ricardo Phoelich hebben al eerder in hun carrière de titel gepakt en zijn rijders die de titel van Mike van Grinsven graag over zouden nemen. Ook Marc de Vries en Ruben van Lith zijn rijders waar rekening mee moet worden gehouden. 

Gerelateerd nieuws

VanLuchene/van den Bogaart aan de start in Dutch Sidecar Masters

motocrossplanet

Mike van Grinsven sluit de Dutch Quad Masters met dubbelslag af in Geldermalsen

motocrossplanet

Bax en van Grinsven zegevieren in spannende Dutch Sidecar en Quad Masters in Lochem

motocrossplanet