ONK Sidecar & Quad Masters
Image default
Dutch Sidecar

VanLuchene/van den Bogaart aan de start in Dutch Sidecar Masters

Op zondag 1 maart gaat de Dutch Sidecar en Quad competitie van start op het circuit van St. Isidorushoeve. Bij de zijspannen komt er een ijzersterk deelnemersveld aan de start met de Nederlandse top combinaties van Bax, Hermans, Willemsen, van Werven en Veldman aan de start.

Maar naast deze vijf combinaties hebben ook Marvin Vanluchene en Ben van den Bogaart zich gemeld. De wereldkampioenen van 2018 en vorig jaar tweede in het wereldkampioenschap zullen in de eerste vijf wedstrijden van het kampioenschap aan de start komen. Voor hun is dit een ideale training voor de eerste wedstrijd van het wereldkampioenschap in Oss!

Vanluchene/van den Bogaart hebben deze winter de overstap gemaakt van het VMC frame naar WSP Racing en St. Isidorushoeve is de eerste keer dat ze met het nieuwe span aan de start komen in een wedstrijd. 

In deze combinatie zitten maar liefst vijf wereldtitels. Samen hebben ze er 1 maar Ben van den Bogaart wist eerder in zijn carrière al twee keer wereldkampioen te worden met Ben Adriaenssen en pakte ook een titel met Jan Hendrickx. 

Naast Vanluchene/van den Bogaart komen er nog twee getalenteerde combinaties aan de start in St. Isidorushoeve. Arne Dierckens en Robbie Bax, vorig jaar derde in de Dutch Masters en vijfde in het wereldkampioenschap, willen dit jaar een stapje hogerop en mee gaan strijden om de prijzen. In 2019 wisten ze al een Grand Prix te winnen en hebben de ambitie om in de toekomst wereldkampioen te worden. 

Dezelfde ambitie heeft Jake Brown die met Joe Millard aan de start komt. Vorig jaar heeft Brown een enorme stap gezet en pakte zijn eerste podiumplaats in een Grand Prix. Brown werkt met Carlo van Duijnhoven als manager en heeft een flink aantal Nederlandse sponsors. Het is dan ook fantastisch dat we dit jonge Britse talent op het circuit van St. Isidorushoeve aan het werk gaan zien!

Gerelateerd nieuws

‘Mini-GP’ zijspancross in Varsseveld

motocrossplanet

Film: Spanning, emotie en juichende fans bij de Dutch Sidecar en Quad Masters in Rhenen

motocrossplanet

Zijspancombinatie Giraud/Haller aan de start in Lierop

motocrossplanet