ONK Sidecar & Quad Masters
Image default
Dutch Sidecar Quad Masters

Opening Dutch Sidecar en Quad Masters in St. Isidorushoeve nog slechts twee weken van nu

Over iets meer dan twee weken barst het gevecht weer los om de felbegeerde Dutch Sidecar en Quad Masters titels. Op zondag 1 maart opent de HAMC in St. Isidorushoeve het kampioenschap. Het circuit is zeer geschikt voor zijspan en quadcross en er worden dan ook spannende wedstrijden verwacht!

Bij de zijspannen was het vorig jaar bijzonder spannend wie de titel in de wacht zou slepen. Pas in de laatste manche werd dit gevecht beslist en was het Koen Hermans die de titel pakte. Hermans is deze winter van bakkenist gewisseld en zal met Glenn Janssens aan de start verschijnen. Drievoudig wereldkampioen Etienne Bax greep vorig jaar net naast de titel en heeft deze winter veel tijd in zijn voorbereiding gestoken zodat hij opnieuw op jacht kan gaan naar de titel. Bax komt aan de start met Nicolas Musset, de bakkenist die vorig jaar met Koen Hermans reed maar in 2017 samen met Bax wereldkampioen wist te worden. Maar we hebben niet alleen Bax en Hermans want ook de combinaties Veldman/Cermak, van Werven/Beunk, Dierckens/Bax en Willemsen/Stupelis zullen in St. Isidorushoeve sterk aan het seizoen willen beginnen. Willemsen is een rijder uit de streek van St. Isidorushoeve en wil dit jaar nog eens ouderwets vlammen. Vorig jaar heeft het hem niet meegezeten maar dit jaar heeft hij met Kaspars Stupelis een zeer goede bakkenist waarmee hij zeker het beste van zichzelf kan laten zien.

Bij de quads ligt het kampioenschap helemaal open. Mike van Grinsven domineerde de laatste jaren maar vanwege hielspoor in zijn voeten is het onzeker of hij erbij kan zijn in St. Isidorushoeve. Mocht dit wel lukken dan heeft hij niet tot nauwelijks kunnen trainen en zal hij moeten proberen om de schade te beperken. Joe Maessen en Ricardo Phoelich hebben al eerder in hun carrière de titel gepakt en zijn rijders die de titel van Mike van Grinsven graag over zouden nemen. Ook Marc de Vries en Ruben van Lith zijn rijders waar rekening mee moet worden gehouden. 

Naast de Dutch Sidecar en Quad Masters rijden ook het ONK Sidecar en Quads hier hun eerste wedstrijd voor de punten. 

Op de volgende link kunt u een videopreview op de wedstrijd van St. Isidorushoeve met Daniel Willemsen en Etienne Bax: https://www.facebook.com/Motocrossplanet/videos/656714625143684/ 

Kijk op de website www.onk-motocross.nl en www.hamc.nl voor meer informatie over de wedstrijd van 1 maart!

Gerelateerd nieuws

Mike van Grinsven sluit de Dutch Quad Masters met dubbelslag af in Geldermalsen

motocrossplanet

Wereldkampioenen Vanluchene/van den Bogaart aan de start in Lierop

motocrossplanet

Mike van Grinsven doet goede zaken in de Dutch Quad Masters in Emmercompascuum

motocrossplanet