ONK Sidecar & Quad Masters
Image default
Quad Masters

Mike van Grinsven blijft ook in Lommel ongeslagen in de Dutch Quad Masters

Mike van Grinsven van het CRQF Quad team blijft ongeslagen in de Dutch Quad Masters. In het Belgische Lommel wist van Grinsven opnieuw beide manches van het kampioenschap te winnen en pakte hiermee zijn vierde overwinning van het seizoen.

Het zandcircuit van Lommel lag er perfect geprepareerd bij. De goede weersomstandigheden zorgden ervoor dat de baan mooi droog was en er in goede omstandigheden gereden kon worden.

Van Grinsven was ijzersterk en wist beide manches met een verschil van rond de twintig seconden winnend af te sluiten. Joe Maessen stelde alles in het werk om het van Grinsven moeilijk te maken en kwam in beide manches op een tweede plaats over de finish. Jan Vlaeymans maakte het podium compleet in Lommel. De thuisrijder kwam in beide manches als vierde over de finish, wat hem de derde trap op het podium opleverde.

Ricardo Phoelich kwam in de eerste manche niet verder dan een achtste plaats maar kwam in de tweede manche ijzersterk terug door derde te worden. Deze resultaten leverden hem een vierde plaats op in het dagklassement, net een positie voor Nick van Hout. Laatstgenoemde reed sterk en werd met een 5-7 in de manches netjes vijfde in de daguitslag.

Marc de Vries finishte in de eerste manche als derde maar zag in de tweede manche zijn podiumkansen al voor de start in rook op gaan. Er was een olieslang los geraakt waardoor er vlak voor de start nog olie moest worden bijgevuld,maar het starthek was gevallen en De Vries moest als allerlaatste vertrekken met bijna een hele ronde achterstand. In iedere ronde kon er maximaal 1 plaats worden gewonnen en het zag ernaar uit dat De Vries op een twintigste plaats kon eindigen. Echter in de laatste ronde sloeg het noodlot nogmaals toe, de brandstofleiding raakte los, waardoor de benzine over zijn benen liep. Een 21e plaats was het hoogst haalbare in de tweede manche.

In de tussenstand van de Dutch Sidecar Masters staat van Grinsven aan de leiding met een voorsprong van 49 punten op Maessen. Ricardo Phoelich volgt op een derde plaats voor Koen Jansen en Jan Vlaeymans. De eerstvolgende wedstrijd is op 19 mei in Geldermalsen.

Klik op de volgende link voor alle uitslagen: https://speedhive.mylaps.com/Events/1641278

 

Gerelateerd nieuws

Opening Dutch Sidecar en Quad Masters in St. Isidorushoeve nog slechts twee weken van nu

motocrossplanet

Sidecar en Quads Masters St. Isidorushoeve (1 Maart) afgelast

motocrossplanet

Een nieuwe start van het ONK Zijspancross in Lochem

motocrossplanet