ONK Sidecar & Quad Masters
Image default
Dutch Sidecar Quad Masters

Daniel Willemsen en Mike van Grinsven aan de macht in Dutch Sidecar en Quad Masters in Varsseveld

Daniel Willemsen heeft in Varsseveld de leiding in de tussenstand om de Dutch Sidecar Masters in handen genomen. In zowel de eerste als de tweede manche reed de combinatie lange tijd aan de leiding. In de eerste manche kwamen ze net iets tekort waardoor ze achter Etienne Bax tweede werden maar in de tweede manche klaarden ze de klus en wonnen de wedstrijden.

Het weer was goed, het publiek was aanwezig en de kinderen vermaakten zich kostelijk in Varsseveld. De organisatie had het circuit goed geprepareerd en dankzij de goede weersomstandigheden op de dagen voorafgaande aan de wedstrijd lag de baan er heel goed bij. Bij de zijspannen was opnieuw een groot deel van de wereldtop aanwezig waardoor het weer een spannende wedstrijd beloofde te worden.

Na een goede reactie was het Willemsen die in de eerste manche als leider de eerste bocht in dook. Lang hield hij goed stand op de eerste plaats en wist een strijdend groepje met Hermans, Vanluchene en Bax achter zich te houden. Echter met nog een aantal ronden te gaan moest hij de koppositie afstaan aan Bax en finishte als tweede.

Ook in de tweede manche was het Willemsen die er na de start als een haas vandoor ging. Ondertussen was het circuit zeer zwaar geworden en hier voelde Willemsen zich goed op thuis. In het midden van de manche moest hij de koppositie even uit handen geven aan Hermans maar door een fout van Hermans kreeg hij de eerste plaats terug in handen. Willemsen hield het tempo strak tot in de slotfase en wist VanLuchene en Veldman achter zich te houden.

Met een tweede en een eerste plaats in de manches won Willemsen het dagklassement in Varsseveld en is hiermee de nieuwe leider geworden in de Dutch Sidecar Masters! Achter Willemsen waren het VanLuchene/van den Bogaart die tweede werden in het dagklassement. In beide manches streden ze mee in de kopgroep en finishten op een vierde en een tweede plaats. Met deze resultaten staan ze nu ook tweede in de tussenstand en kijken tegen een achterstand aan van 15 punten op Willemsen. Veldman/Janssen maakten een hele sterke indruk in Varsseveld. Omdat ze in beide manches na een matige start een inhaalrace moesten rijden, hadden ze veel werk te doen. Toch vochten ze zich terug naar tweemaal een derde plaats en lieten een zeer goede snelheid zien in Varsseveld.

De Fransman Valentin Giraud reed twee constante manches en wist met twee keer een vijfde plaats netjes vierde te worden in de daguitslag. Hermans/Musset lieten goede dingen zien. Ze trainden in de ochtend als snelste en reden in de eerste manche in de kopgroep totdat ze ten val kwamen. In de tweede manche reden ze aan de leiding maar ook toen gooide een valpartij roet in het eten. Hermans finishte uiteindelijk op een vijfde plaats in het dagklassement maar verloor hiermee wel kostbare punten in de strijd om de titel.

Tegenslag was er voor Etienne Bax en Kaspars Stupelis. Na een tweede tijd in de tijdtraining kwamen ze in de eerste manche redelijk goed uit de start. In de top vijf konden ze aan de wedstrijd beginnen en bouwden hun ritme rustig op. Al snel begonnen ze druk te zetten op de voor hun rijdende combinaties en wisten zich op te werken naar een tweede plaats. In de slotfase sloegen ze toe en wisten ook de leiding in de wedstrijd over te nemen en stonden deze niet meer af.

In de tweede manche hadden ze opnieuw al snel de aansluiting met de leidende groep gevonden. Echter in de beginfase kreeg het duo af te rekenen met mechanische problemen waardoor ze de wedstrijd moesten verlaten en niet tot scoren kwamen. Voor Bax was dit een grote domper omdat hij in de tussenstand nu terug is gevallen van een eerste naar een vierde plaats.

Mike van Grinsven van het CRQF Quad team kende tijdens de derde wedstrijd om de Dutch Quad Masters opnieuw een topdag. Nadat hij in Lierop en Lochem al had weten te winnen voegde hij er in Varsseveld opnieuw twee manchezeges aan toe en bouwde hiermee zijn voorsprong in de tussenstand flink uit.

De dag begon voor Van Grinsven niet helemaal naar wens want in de training koos hij voor de verkeerde band waardoor hij niet lekker over het circuit ging. Toch wist hij met een derde tijd de schade te beperken en bereidde zich met vertrouwen voor op de eerste manche.

Bij de start van de eerste manche had van Grinsven veel grip op het startterrein waardoor hij even van het gas af moest. Toch dook hij achter Joe Maessen op een tweede plaats de eerste bocht in. Tijdens de eerste ronde kon hij profiteren van een fout van Maessen en nam de koppositie in handen. In de beginfase stond hij onder druk van Maessen maar gedurende de wedstrijd kon Mike een gat slaan en wist dit vast te houden tot aan de finish.

Ook in de tweede manche wist van Grinsven een goede start te pakken en kon op een tweede plaats aan de wedstrijd beginnen. Omdat de zon erg laag stond en het daardoor moeilijk was om goed te kunnen zien, besloot Mike om in de beginfase even de kat uit de boom te kijken. Toen hij het juiste ritme gevonden had, sloeg hij toe en wist de leiding over te nemen. In de rest van de manche werd het tempo strak gehouden waardoor van Grinsven beide manches op zijn naam wist te schrijven.

In beide manches probeerde Joe Maessen alles om van Grinsven van de zege af te houden. Na twee mooie kopstarts voerde hij het deelnemersveld aan. In de eerste manche kwam van Grinsven er in de eerste ronde langs maar Maessen gaf zich niet zomaar gewonnen en hield hem lang onder druk. Dit was ook in de tweede manche het geval maar toch kwam Maessen net iets tekort om de winst te kunnen pakken en werd in beide manches tweede. De derde plaats in Varsseveld ging naar Ricardo Phoelich. De kampioen van 2017 wist in beide manches derde te worden en bezet in het kampioenschap de tweede plaats. Na drie wedstrijden kijkt hij tegen een achterstand aan van 27 punten op Van Grinsven. Joe Maessen staat derde op 37 punten van de leider. De volgende wedstrijd van de Dutch Quad Masters wordt in het weekend van 6 en 7 april verreden in het Belgische Lommel.

Fotocredits: Albert Schreuder en Henry Zweers

Klik op de volgende link voor alle uitslagen: https://speedhive.mylaps.com/Events/1636878

Gerelateerd nieuws

BAX EN HERMANS VECHTEN VERDER IN DUTCH SIDECAR MASTERS, VAN GRINSVEN OP TITELKOERS BIJ DE QUADS

motocrossplanet

Halle zet het spannende Dutch Sidecar en Quad Masters Kampioenschap verder op 3 april

motocrossplanet

‘Mini-GP’ zijspancross in Varsseveld

motocrossplanet