ONK Sidecar & Quad Masters
Image default
Dutch Sidecar Quad Masters

Bax en van Grinsven zegevieren in spannende Dutch Sidecar en Quad Masters in Lochem

Na de tegenslag in Lierop stond in Lochem de tweede wedstrijd om de Dutch Sidecar en Quad Masters op het programma. Ondanks de vele regenval op de dagen voorafgaande aan de wedstrijd lag het circuit er bijzonder goed bij. Ook was de publieke opkomst groot te noemen waardoor er zeker van een succesvolle dag gesproken kan worden.

In de zijspanklasse was het in beide manches bijzonder spannend. In zowel de eerste als de tweede manche reden de top combinaties wiel aan wiel over het circuit en werd er voor iedere meter gestreden.

Daniel Willemsen reed een thuiswedstrijd en zorgde ervoor dat zijn fans iets hadden om voor te juichen. Willemsen nam in de eerste manche kopstart en voerde het deelnemersveld aan. Lang hield hij stand op de eerste plaats en hield de strijdende groep achter zich. Toch moest hij in de voorlaatste ronde zijn meerdere erkennen in Etienne Bax die de manche winnend af wist te sluiten voor Willemsen en Veldman die in de slotfase de derde plaats nog over wist te nemen van de regerend wereldkampioen, Marvin van Luchene. Hermans/Musset mengden zich in de strijd om de top drie maar vielen in de slotfase uit en kwamen daardoor niet tot scoren.

In de tweede manche was er een zeer spannend gevecht om de eindzege. De jonge Belg Davy Sanders had ditmaal de groep achter zich en wist de koppositie een aantal ronden vast te houden. Toen was het Willemsen die de leiding over nam en alles gaf om de eindzege te pakken. Hermans en Bax voerden de druk op en Hermans slaagde erin om Willemsen te passeren en won de manche. Willemsen hield stand op een tweede plaats en Bax werd derde waarmee hij net voldoende punten scoorde om de eindzege te pakken. Daniel Willemsen eindigde met tweemaal een tweede plaats ook op een tweede plaats in het dagklassement en Marvin Vanluchene legde met tweemaal een vierde plaats beslag op een derde plaats.

Bij de quads hadden Mike van Grinsven en Joe Maessen een mooie strijd om de overwinning. In de eerste manche ging Joe Maessen er als een haas vandoor terwijl van Grinsven even wat tijd nodig had voordat hij de tweede plaats in handen kon nemen. Toen dit het geval was, dichtte hij het gat en wist Maessen uiteindelijk nog te passeren. Van Grinsven reed naar de overwinning maar Maessen kreeg in de laatste ronde nog af te rekenen met mechanische problemen waardoor hij niet tot scoren kwam. De tweede plaats ging nu naar Ricardo Phoelich voor Koen Jansen. In de tweede manche deed Maessen er alles aan om de manche te winnen. Hij zette de druk er flink op bij van Grinsven maar ondanks dit maakte van Grinsven geen enkele fout en won voor de derde keer dit jaar de manche voor Maessen en Ricardo Phoelich. Marc de Vries had in de eerste helft van de tweede manche de derde plaats in handen maar moest zijn meerdere erkennen in Phoelich en werd vierde voor Koen Jansen.

Na twee wedstrijden staat van Grinsven aan de leiding met een voorsprong van 17 punten op Phoelich en Marc de Vries is van een achtste positie opgeklommen naar een derde plaats.

Op zondag 24 maart gaan de Dutch Sidecar en Quad Masters verder in Varsseveld.

Klik op de volgende link voor alle uitslagen: https://speedhive.mylaps.com/Events/1634965

Gerelateerd nieuws

Aangepast tijdschema Dutch Sidecar en Quad Masters in Lochem

motocrossplanet

Zet Mike van Grinsven de Dutch Quad Masters titel klaar in Emmercompascuum?

motocrossplanet

‘Mini-GP’ zijspancross in Varsseveld

motocrossplanet