ONK Sidecar & Quad Masters
Image default
Dutch Sidecar Quad Masters

‘Mini-GP’ zijspancross in Varsseveld

Het is een aloude traditie dat in de maand maart de motoren uit de schuur worden gehaald. Het motorcrossseizoen is begonnen en komende zondag is de Vamac in Varsseveld het decor van de derde wedstrijd om het ONK Masters zijspannen en quads. Omdat het voor de driewielers de laatste serieuze wedstrijd is voor de start van het WK, reizen veel Grand Prix-rijders naar Varsseveld af. De Vamac herbergt zondag 24 maart een ‘Mini-GP’ op De Vennebulten.

VARSSEVELD – Voor Hengeloër Koen Hermans is het crosscircuit aan de Twenteroute bekend terrein. De jonge Achterhoeker reikte afgelopen seizoen tot een tweede plaats in de strijd om het wereldkampioenschap en rijdt graag bij Vamac. “De Vennebulten is een mooie brede baan. Voor een zandbaan is die redelijk hard, maar er zitten ook wat zachtere stukken in het circuit.”

Eerste vier

In het onlangs gestarte ONK-seizoen verwacht Hermans bij de eerste vier te rijden. “Ik denk dat de combinaties van Etienne Bax, Daniël Willemsen, Julian Veldman en die van ons om de titel strijden”, stelt Hermans die als 15-jarige debuteerde op ONK-niveau en een jaar later met plaatsgenoot Roy Bijenhof zijn eerste Grand Prix reed. De ONK-titel is evenals de WK-titel belangrijk voor Hermans. “We gaan vol voor beide titels, al is natuurlijk duidelijk dat een WK-titel iets meer aanspreekt dan een ONK-titel.”

In de aanloop naar het net gestarte seizoen heeft Hermans niet veel anders gedaan dan afgelopen jaren. “We hebben iets meer rust gehad”, betoogt hij. “Omdat we al heel snel wisten dat we met het team in deze samenstelling verder wilden, hadden we nu niet een hoop sores die we een jaar eerder in de winter wél hadden. Daarna is het eigenlijk gewoon naar de eerste Grand Prix toewerken, zoals we dat elk seizoen doen.”

Van Werven

Zijspancrosser Gert van Werven (uit Terborg) is geen lid van Vamac, maar beschouwt de cross bij de club toch een beetje als zijn thuiswedstrijd. ,,Het mooie aan dit circuit vind ik dat als het zwaar wordt, er meerdere sporen zijn om in te halen”, steekt Van Werven zijn bewondering voor De Vennebulten niet onder stoelen of banken. De Terborgenaar, sinds begin dit seizoen herenigt met bakkenist Peter Beunk uit Hengelo, ziet de ONK- wedstrijd als laatste test voor Lommel. ,,Misschien rijden we het weekeinde na Varsseveld niet eens, puur om alles klaar te hebben voor de eerste Grand Prix op 8 april in Lommel.”

Dat er veel buitenlanders in Varsseveld achter het starthek staan, vindt Van Werven alleen maar mooi. “Daardoor kom je er achter waar je staat zo aan het begin van het seizoen.”

Organisatie
Namens de organisatie van de Vamac kijkt bestuurslid Fabian Heusinkveld verwachtingsvol uit naar het evenement. “We hebben dit jaar daarom ook niet denderend veel veranderd aan het draaiboek”, stelt de Varssevelder. “Vorig jaar hadden we ook een ONK en dat is toen heel goed verlopen. Er kwam ook veel publiek op af, daar hopen we dit jaar uiteraard weer op. Er zijn heel veel aanmeldingen, we beginnen daarom dit jaar dan ook al om 08.30 uur.”

Te rijden klasses: Quad Masters, Zijspannen Masters, NK quads; NK zijspannen. Programma ONK-cross Vamac 24 maart: 08.30 uur Start training; 11.15 uur Start eerste manches; 14.35 uur Start tweede manches.

www.vamac.nl

Varsseveld 24-03 – ONK Sidecar & Quad Masters – Tijdschema

Gerelateerd nieuws

Zet Mike van Grinsven de Dutch Quad Masters titel klaar in Emmercompascuum?

motocrossplanet

BAX EN HERMANS VECHTEN VERDER IN DUTCH SIDECAR MASTERS, VAN GRINSVEN OP TITELKOERS BIJ DE QUADS

motocrossplanet

Aangepast tijdschema Dutch Sidecar en Quad Masters in Lochem

motocrossplanet