ONK Sidecar & Quad Masters
Image default
Dutch Sidecar Quad Masters

Een nieuwe start van het ONK Zijspancross in Lochem

Aankomende zondag (17 maart) maakt de Dutch Sidecar Masters een nieuwe start op het bosrijke circuit van Lochem. Omdat de zijspannen het afgelopen weekend bij de eerste wedstrijd in Lierop geen volledige wedstrijd hebben kunnen rijden, zal het kampioenschap een herstart maken in Lochem.

De volledige wereldtop van de zijspannen zal aan de start komen. Wereldkampioenen Van Luchene, van den Bogaart zijn van de partij, evenals Giraud/Haller en de Nederlandse toppers met daarbij Bax/Stupelis, Willemsen/Rostingt, Hermans/Musset, Veldman/Janssens en van Werven/Beunk. In Lierop lieten deze combinaties al zien goed in vorm te zijn en was het Daniel Willemsen die in de manche aan de leiding reed. Het thuispubliek in Lochem hoopt natuurlijk dat Willemsen opnieuw voor vuurwerk gaat zorgen en zullen hem dan ook van alle kanten steunen.

Naast al deze topcombinaties zien we ook de Britten Brown/Chamberlain weer terug. Zij wisten in 2018 de wedstrijd te winnen en zullen er alles aan doen om ook dit jaar hoge ogen te gooien. Ook zijn landgenoten Wilkinson/Humphrey zijn erbij evenals de Belgische combinaties van Sanders en Santermans. Met al deze combinaties kan het niet anders dan dat het vuurwerk wordt in Lochem.

Naast de zijspannen gaan we ook de quads aan het werk zien. Deze klasse wist vorig weekend in Lierop wel een manche te volbrengen en hierin was het regerend kampioen Mike van Grinsven die iedereen zijn wil op wist te leggen. Van Grinsven oogde ijzersterk en rekende af met de concurrentie. Joe Maessen komt op een tweede plaats naar Lochem, gevolgd door Ruben van Lith, Rick Haverdil en Ricardo Phoelich. Marc de Vries kwam na een valpartij in de eerste ronde nog sterk terug naar een achtste plaats en ook met hem zal rekening gehouden moeten worden in Lochem.

De ONK klassen zijn het hoofdprogramma in Lochem maar daarnaast rijden ook de NK Zijspan en Quad klasse een wedstrijd om de punten in Lochem. Voor meer informatie over de wedstrijd in Lochem kunt u kijken op www.onk-motocross.nl en www.macsev.nl

Gerelateerd nieuws

Sidecar en Quads Masters St. Isidorushoeve (1 Maart) afgelast

motocrossplanet

BAX EN HERMANS VECHTEN VERDER IN DUTCH SIDECAR MASTERS, VAN GRINSVEN OP TITELKOERS BIJ DE QUADS

motocrossplanet

Mike van Grinsven sluit de Dutch Quad Masters met dubbelslag af in Geldermalsen

motocrossplanet