ONK Sidecar & Quad Masters
Image default
Dutch Sidecar Quad Masters

Dutch Sidecar en Quad Masters in Lierop vanwege hevige windstoten vroegtijdig afgelast

Wat een mooie dag had moeten worden, liep uit op een grote teleurstelling. Sinds lange tijd mocht er weer een wedstrijd gereden worden op het circuit van Lierop. De club had alles goed voor elkaar maar helaas gooide het weer flink roet in het eten.  Hevige windstoten zorgden ervoor dat er een boom om waaide waardoor het niet meer verantwoord was om door te rijden en de wedstrijd afgelast diende te worden.

De quads konden wel een volledige manche rijden. Toen het starthek naar de beneden klapte, was het Mike van Grinsven die er het beste uitkwam en al snel de leiding in de wedstrijd in handen wist te nemen. Joe Maessen gaf zich niet zomaar gewonnen en hield hem flink onder druk in de beginfase. Van Grinsven hield het hoofd koel en slaagde erin om in het tweede deel van de wedstrijd een gat te slaan en de onbedreigd te winnen. Maessen reed de wedstrijd uit op een tweede plaats maar heeft vooral in de beginfase een sterke indruk achtergelaten.

Rick Haverdil reed lang op een derde plaats en wist de zware omstandigheden goed te trotseren. Toch moest hij zijn positie afstaan aan Ruben van Lith en finishte als vierde. Ricardo Phoelich maakte de top vijf compleet nadat hij na een slechte start goed terug naar voren wist te komen.

Bij de zijspannen was de volledige wereldtop aanwezig waarbij het na Daniel Willemsen was die gelijk na de start als leider uit de eerste bocht kwam. Voor Etienne Bax begon de eerste manche met een tegenslag want hij liet zijn machine afslaan in de eerste bocht en moest vanuit de achterhoede terug naar voren zien te komen. Willemsen hield goed stand op de eerste plaats en wist Kristof Santermans en Koen Hermans van zich af te houden.  Bax was aan het jagen om plaatsen winst te boeken en kwam hard terug naar voren. Al snel in de wedstrijd werd de rode vlag gegeven omdat er een boom was omgewaaid waardoor het onverantwoord werd om door te rijden. De gereden rijtijd was tekort om punten voor het kampioenschap te verdienen waardoor er geen uitslag is.

Volgende week nieuwe ronden, nieuwe kansen in Lochem en we hopen dan op meer geluk met het weer!

Klik op de volgende link voor alle uitslagen:

Gerelateerd nieuws

Mike van Grinsven doet goede zaken in de Dutch Quad Masters in Emmercompascuum

motocrossplanet

Sidecar en Quads Masters St. Isidorushoeve (1 Maart) afgelast

motocrossplanet

Geen ONK Sidecar & Quad Masters in Valkenswaard op 12 april

motocrossplanet