ONK Sidecar & Quad Masters
Image default
Dutch Sidecar Quad Masters

Lierop trapt af met de Dutch Sidecar en Quad Masters

De start van de Dutch Sidecar en Quad Masters in Lierop is minder dan een maand van ons verwijderd. Circuit de Herselse bossen in Lierop is terug op de kalender en zal deze eerste wedstrijd van het seizoen organiseren op zondag 10 maart.

Nederland is sterk vertegenwoordigd in de wereld van de zijspancross en al deze combinaties zullen in Lierop een eerste krachtmeting hebben. Voor tweevoudig wereldkampioen Etienne Bax is het een soort van thuiswedstrijd. Bax blijft actief met Kaspars Stupelis en heeft deze winter verschillende punten professioneler aangepakt. Bax hoopt hiermee nog sterker aan de start te komen en gaat voor titelprolongatie.

Hermans/Musset en Willemsen/Bax waren vorig jaar de twee combinaties die samen met Bax streden om de ONK titel. Daniel Willemsen heeft al negen ONK titels maar gaat dit jaar voor een tiende titel. De ervaren rot in het vak is van bakkenist gewisseld en zal dit jaar met de Fransman Luc Rostingt achter het starthek verschijnen. Hermans is zeer getalenteerd en hoopt dit jaar de laatste stap richting de ONK titel te kunnen zetten. Een ander jong talent is Julian Veldman, die vorig jaar zijn eerste Grand Prix zege wist te pakken. Veldman blijft actief met Glenn Janssens en zal zeker alles op alles zetten om het de gevestigde orde moeilijk te gaan maken. Gert van Werven zal samen met Peter Beunk gaan rijden. Vorig jaar kwam van Werven verschillende keren heel dichtbij het podium en deze doelstelling zal hij dit jaar verder zetten.

Omdat Lierop dichtbij de Belgische grens ligt, zullen ook verschillende Belgische combinaties aan de start komen in deze eerste wedstrijd van het seizoen.

Bij de quads is Mike van Grinsven de titelverdediger. Na jaren van tegenslag wist van Grinsven vorig seizoen zijn vierde ONK titel te pakken. Van Grinsven heeft een goede winter achter de rug waarin hij actief was in het Franse zandkampioenschap. Hierin stond hij regelmatig op het podium en deed hij vooraan mee. Joe Maessen is al jaren de grote concurrent van Mike van Grinsven en uiteraard zijn het dit jaar nieuwe ronden, nieuwe kansen voor Maessen. Naast deze twee toprijders aast ook Ricardo Phoelich op een beter seizoen dan in 2018. Phoelich werd in 2017 Open Nederlands kampioen maar kende in 2018 verschillende tegenslagen waardoor hij zijn kansen op titelprolongatie in rook op zag gaan. Nederlandse outsiders voor het podium zijn Rick Haverdil, Koen Jansen en Marc de Vries, die deze winter de overstap heeft gemaakt naar Yamaha en in Le Touquet netjes in de top tien wist te finishen.

Het circuit van Lierop is gelegen aan Kerkenhuis 4 te Lierop.

Gerelateerd nieuws

Bax en Maessen als leiders van start in de Dutch Sidecar en Quad Masters in Lochem

Mark Pater

De strijd om de Dutch Sidecar en Quad Masters gaat a.s. zaterdag verder in Oldebroek

Mark Pater

Film: Spanning, emotie en juichende fans bij de Dutch Sidecar en Quad Masters in Rhenen

motocrossplanet