ONK Sidecar & Quad Masters
Image default
Quad Masters

Mike van Grinsven doet goede zaken in de Dutch Quad Masters in Emmercompascuum

Mike van Grinsven van het CRQF Quad team heeft in de zesde wedstrijd om de Dutch Quad Masters in Emmercompascuum goede zaken gedaan in de strijd om de titel.

De crosser uit Heesch won de eerste manche en kwam na een valpartij sterk terug in de tweede manche om tweede te worden. Met deze resultaten wist hij zijn voorsprong in de strijd om de titel flink uit te bouwen.

Mike had in de training de juiste lijnen al snel gevonden op het zandcircuit van Emmercompascuum. In een hoog tempo ging hij rond over de baan en ook het zetten van een snelle tijd ging hem goed af. Dit zorgde ervoor dat hij met een verschil van twee seconden de pole position wist te veroveren.

Geconcentreerd stond hij achter het starthek voor de eerste manche. Toen het hek viel, kwam hij goed weg en kon als leider aan de wedstrijd beginnen. Gelijk wist hij een gat te slaan waardoor hij in de rest van de manche zijn eigen tempo heeft gereden en onbedreigd de zege kon pakken. ‘’De snelheid zat er prima in waardoor ik de manche met een voorsprong van 23 seconden winnend af kon sluiten,’’ waren de woorden van een tevreden Mike van Grinsven.

Bij de start van de tweede manche kwam hij niet zo lekker over het starthek heen waardoor hij in de eerste bocht iets naar buiten werd gedreven. Op een vierde plaats kon hij aan de wedstrijd beginnen maar al snel wist hij door te stoten naar een tweede plaats. Vervolgens ging hij in de aanval op de kopman maar door een iets te haastige actie maakte Mike een fout en kwam ten val. Verschillende plaatsen gingen hierbij verloren waardoor hij vanaf een tiende plaats terug naar voren moest zien te komen. In een hoog tempo begon hij plaatsen winst te boeken en wist nog helemaal terug te komen naar een tweede plaats.

Met een 1-2 in de manches eindigde Mike op een tweede plaats in het dagklassement. In de tussenstand om de Dutch Quad Masters staat hij aan de leiding met een voorsprong van 60 punten op de tweede man. Als alles mee zit kan Mike op zaterdag 7 juli kampioen worden in de volgende wedstrijd in Rhenen.

Daguitslag Dutch Quad Masters Emmercompascuum:
1 Ricardo Phoelich 47 Pnt
2 Mike van Grinsven 47 Pnt
3 Koen Jansen 36 Pnt
4 Joe Maessen 35 Pnt
5 Tuur van Hoof 32 Pnt

Tussenstand Dutch Quad Masters:
1 Mike van Grinsven 266 Pnt
2 Joe Maessen 206 Pnt
3 Ricardo Phoelich 177 Pnt
4 Marc de Vries 140 Pnt
5 Rick Haverdil 140 Pnt

Gerelateerd nieuws

Alle motorsport tot en met 31 Maart afgelast

motocrossplanet

Zet Mike van Grinsven de Dutch Quad Masters titel klaar in Emmercompascuum?

motocrossplanet

Mike van Grinsven blijft ook in Lommel ongeslagen in de Dutch Quad Masters

motocrossplanet