ONK Sidecar & Quad Masters
Image default
Quad Masters

Zet Mike van Grinsven de Dutch Quad Masters titel klaar in Emmercompascuum?

Mike van Grinsven uit Heesch is aan een zeer sterk seizoen bezig. Van de vijf wedstrijden om de Dutch Quad Masters heeft hij er nu vier gewonnen en in de andere wedstrijd werd hij tweede.

Door al zijn overwinningen heeft hij in de tussenstand een voorsprong op weten te bouwen van 48 punten. Aanstaande zondag (24 juni) staat de zesde wedstrijd van het kampioenschap op het programma in Emmercompascuum. Wanneer van Grinsven hier goed scoort dan heeft hij een grote kans om bij de volgende wedstrijd in Rhenen de titel te pakken.

Achter van Grinsven bezet Joe Maessen de tweede plaats in het kampioenschap. Maessen is de enige rijder die van Grinsven partij kan geven en dit deed hij dan ook gelijk in Lochem en Valkenswaard. In Lochem wist hij te winnen maar in Valkenswaard kwam hij net tekort en werd tweede. Helaas ging het in de derde wedstrijd in Oss helemaal mis voor Maessen want door een mechanisch probleem viel hij een manche uit waardoor er een flinke kloof ontstond met van Grinsven. Maessen kan niets anders doen dan zoveel mogelijk proberen te winnen om punten goed te maken. De crosser uit IJsselsteyn kennende zal hij in Emmercompascuum alles op alles zetten om hierin te slagen.

De strijd om de derde plaats is nog helemaal open. Regerend kampioen Ricardo Phoelich heeft nu de derde plaats in handen maar hij wordt op 13 punten gevolgd door Davy de Cuyper, die op zijn beurt weer een kleine voorsprong heeft van 4 punten op Marc de Vries. Met nog 6 manches te gaan in dit kampioenschap kan er dus nog van alles gebeuren.

Naast de Dutch Quad Masters komen er ook vier solo klassen aan de start in Emmercompascuum. Op het zandcircuit zal er gestreden worden voor de punten om het Open Nederlands Kampioenschap 250, 500 en de CUP 250 en 500. Tevens zal er in het ONK 250 een meervoudig Nederlands Kampioen aan de start verschijnen!

De trainingen vangen aan om 08:30 uur en het starthek zal voor de eerste keer vallen rond de klok van 12:00 uur. Voor meer informatie over de wedstrijd in Emmercompascuum kunt u kijken op www.motodromeemmen.nl

Gerelateerd nieuws

HERMANS/MUSSET PAKKEN DE DUTCH SIDECAR MASTERS TITEL NA THRILLER OP DE ZWARTE CROSS

motocrossplanet

Sidecar en Quads Masters St. Isidorushoeve (1 Maart) afgelast

motocrossplanet

Aangepast tijdschema Dutch Sidecar en Quad Masters in Lochem

motocrossplanet