ONK Sidecar & Quad Masters
Image default
Quad Masters

Mike van Grinsven zet beide manches van de Dutch Quad Masters in Den Dungen naar zijn hand

Mike van Grinsven van het CRQF Quad team heeft tijdens de vijfde wedstrijd om de Dutch Quad Masters in Den Dungen beide manches op zijn naam weten te schrijven.

Van Grinsven was duidelijk in top vorm want nadat hij in de tijdtraining al met een ruim verschil op de tweede man de pole position had weten te veroveren, voegde hij er later op de dag twee klinkende manchezeges aan toe waarbij hij in de tweede manche zelfs een voorsprong had van meer dan een minuut. Dankzij deze dubbelslag heeft hij zijn voorsprong weten te vergroten naar 46 punten.

Achter van Grinsven was het Joe Maessen die als tweede mee mocht naar het podium. In de eerste manche reed Maessen even aan de leiding maar kon dit niet vasthouden en viel terug naar een tweede plaats. Hierop wist hij lang stand te houden maar verloor in de slotfase nog twee plaatsen en kwam als vierde over de finish. In de tweede manche had hij opnieuw lang de tweede plaats in handen maar in de slotfase zag hij Ricardo Phoelich en Davy de Cuyper passeren en kwam als vierde over de finish. Echter omdat beide rijders te hard langs een gele vlagsituatie reden, werden ze gediskwalificeerd waardoor Maessen twee plaatsen opschoof en als tweede geklasseerd werd.

De diskwalificatie van Phoelich en de Cuyper opende de deur van Tuur van Hoof richting het podium. Nadat van Hoof in de eerste manche niet verder was gekomen dan een achtste plaats, kwam hij in de tweede manche als derde over de finish waarmee hij netjes derde werd in het dagklassement.

Met een 7-4 in de manches eindigde Rick Haverdil op een vierde plaats in het dagklassement en Stan Breukers maakte de top vijf compleet met een 10-5 in de manches.

Jan Vlaeymans (3) en Marc de Vries (5) die in de eerste manche in de top vijf eindigden, kwamen in de tweede manche niet tot scoren waardoor ze hun kansen op een podiumplaats in rook op zagen gaan.

Op 24 juni wordt de volgende wedstrijd om de Dutch Quad Masters verreden op het zandcircuit van Emmercompascuum.

Klik op de volgende link voor alle uitslagen van de wedstrijd in Den Dungen: https://speedhive.mylaps.com/Events/1537126

Gerelateerd nieuws

Kan Mike van Grinsven zijn zegereeks verder zetten in de Dutch Quad Masters in Den Dungen?

motocrossplanet

Bax en van Grinsven zegevieren in spannende Dutch Sidecar en Quad Masters in Lochem

motocrossplanet

Sidecar en Quads Masters St. Isidorushoeve (1 Maart) afgelast

motocrossplanet