ONK Sidecar & Quad Masters
Image default
Quad Masters

Kan Mike van Grinsven zijn zegereeks verder zetten in de Dutch Quad Masters in Den Dungen?

anstaande zondag (3 juni) wordt op het circuit van Den Dungen de vijfde wedstrijd om de Dutch Quad Masters verreden.

Met vier overwinningen achter zijn naam komt Mike van Grinsven als de grote favoriet naar deze wedstrijd. Van Grinsven voelt zich uitermate goed thuis op de CRQF Quad en heeft alleen de eerste wedstrijd in Lochem niet gewonnen. Zijn voorsprong op tweede man Joe Maessen bedraagt bij het ingaan van de wedstrijd in Den Dungen 38 punten.

Een rijder die Van Grinsven partij kan geven is Joe Maessen. Op zeer overtuigende wijze wist Maessen de eerste wedstrijd van het seizoen te winnen maar helaas liep hij bij de derde wedstrijd in Oss een grote achterstand op toen hij in de eerste manche met mechanische problemen op moest geven. Voor Maessen is het daarom zaak om hoog te scoren in Den Dungen en van Grinsven te verslaan wil hij nog kans maken op de titel.

De strijd om de derde plaats is nog volledig open want het verschil tussen Ricardo Phoelich en Davy de Cuyper is slechts drie punten. Phoelich kende een moeilijke seizoenstart in Lochem en liep daarbij gelijk al een grote achterstand op ten opzichte van de kopmannen. De regerend kampioen kwam echter sterk terug en wist in de daaropvolgende wedstrijden op het podium te finishen. Davy de Cuyper maakt een constant seizoen door met als hoogtepunt een derde plaats in de tweede manche in Lochem. Omdat dit alweer even geleden is, zal hij in Den Dungen niets liever willen dan opnieuw in de top drie te finishen.

Marc de Vries opende sterk in Lochem en mengde zich in de strijd om de ereplaatsen. Daarna kwam hij in de problemen want in Valkenswaard kwam hij helemaal niet tot scoren en ook in Oss bleef hij in een manche puntloos. Dit koste hem veel punten waardoor De Vries nu op een vijfde plaats staat. Wel is hij nog volledig in de strijd om de derde en vierde plaats want staat slechts elf punten achter op Ricardo Phoelich.

Een rijder die in Den Dungen terug zal keren in de competitie is Kay Huzink. De rijder uit Geesteren maakte bij de eerste wedstrijd in Lochem een sterke indruk en reed in de eerste manche sterk aan de leiding toen hij ten val kwam. Echter een aantal weken later tijdens het EK Quads in Oss brak hij zijn pols waardoor hij een groot aantal wedstrijden moest missen. Huzink is hier nu goed van hersteld en heeft alweer wat meters met de quad gemaakt. Kay weet dat het een moeilijke wedstrijd is om terug te komen maar zal er alles aan doen om hoog te scoren.

Naast de Dutch Quad Masters krijgen de quad en zijspanliefhebbers een dag vullend programma te zien want ook de Quad/Zijspan Junior en Youngster klasse zullen twee manches rijden en daarnaast komt ook het NK Zijspancross en Quads aan de start. De trainingen vangen aan om 08:30 uur en het starthek valt voor de eerste keer om 11:15 uur.

Voor meer informatie over de wedstrijd in Den Dungen kunt u kijken op www.mclidu.nl en www.onk-motocross.nl

Gerelateerd nieuws

Mike van Grinsven sluit de Dutch Quad Masters met dubbelslag af in Geldermalsen

motocrossplanet

Wie sluit de ONK Quad Masters het sterkste af in Geldermalsen?

motocrossplanet

‘Mini-GP’ zijspancross in Varsseveld

motocrossplanet